Начало Бизнес Пазар на труда
23 Юли 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 23 Юли 2019 12:19
Вторник, 23 Юли 2019 11:33
Вторник, 23 Юли 2019 11:24
Вторник, 23 Юли 2019 09:38
РЕКЛАМА
Пазар на труда
18 работодатели участваха в общата трудова борса в зала „Плевен” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 29 Май 2019 16:17
trudova borsa 30052019trudova borsa 30052019 2„Порталът "EURES", на база на който се провежда днешното събитие, е повече от трудова борса, защото информира за условията на труд и пребиваване в европейските държави, за начините на установяване и живот в дадена страна. Той  изпълнява важната роля да осигурява конкретна информация и да подпомага намирането на работа в полза на работодателите и пограничните работници в трансграничните райони в Европа, ето защо днешното събитие е особено значимо, каза заместник-областният управител Татяна Божинова при откриване на общата трудова борса, домакин на която бе областна администрация - Плевен.
Целта на инициативата, организирана от Бюро по труда Плевен, с директор Здравко Дафинов, е да се подобри информираността за местния трудов пазар и реално да се увеличат шансовете за осигуряване на заетост на хората без работа. Изключително ценно бе общуването лице в лице между търсещите и предлагащите работа в област Плевен.
За участие в трудовата борса Бюрото покани са изпратени до работодатели от различни браншове, развиващи дейността си на територията на областта. В рамките на борсата те представиха своята дейност и заявиха своите потребности от работна ръка. Инициативата уважиха 18 работодатели от различни сектори в област Плевен. „Срещи от този формат се превърнаха в традиционни и доказаха своя положителен ефект в сферата на заетостта.”, коментира Татяна Божинова.
В борсата се регистрираха над 80 безработни и търсещи работа хора. След представянето на присъстващите фирми всички имаха възможност да зададат на работодателите конкретни въпроси в индивидуални разговори.
 
Запишете се в курсове по проект "Ваучери за заети лица" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 03 Април 2019 10:45
Kursove-680x491
 
Трима млади специалисти започнаха работа в администрацията на община Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Февруари 2019 12:21
mladi specialisti LevskiОбщина Левски продължава по традиция да дава шанс на младите хора, се казва в съобщение, разпространено от общинската администрация.
В петък, 1 февруари, Вилислава Палащурова - магистър от СА „Д. Ценов”Свищов, Елеонора Иванова - бакалавър от ТУ Габрово и Виктория Петрова - бакалавър от СА „Д. Ценов” Свищов подписаха девет месечните си трудови договори по програма „Старт на кариерата” в кабинета на кмета на община Левски Любка Александрова.
„Радвам се ,че започвате при нас” каза по повода Любка Александрова и пожела на добър час и успешен старт на кариерата на младите висшисти, на които е осигурена възможност за придобиване на опит и трудов стаж в отделите на общинска администрация - образование, обслужване на граждани и общинска собственост.
На помощта и на опита на колегите в отделите и на знанията, които са получили в университета, ще разчитат новоназначените, за които е факт първия работен ден.
Последно променен на Петък, 01 Февруари 2019 12:25
 
456 758 лева са на разположение за действия по трудовата заетост в областта през 2019 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 29 Март 2019 14:11
agentcia zaetost logoНа свое заседание комисията по Комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова, обсъди изготвяне на предложение до областния управител за сформиране на Комисия за разработване на Регионална програма за заетост на област Плевен през 2019 г. и утвърждаване на Методика за оценка на предложенията от общинските администрации, на база на които ще се изготви областната програма.
В изпълнение на Националния план за действие по заетостта през 2019 г. Министерството на труда и социалната политика започна процедура по разработване на регионалните програми за заетост. С Националния план за действие по заетостта през 2019 г., приет с Решение на Министерски съвет №20 от 18 януари 2019 г., са осигурени 8 808 000 лв. за заетост на над 2 000 безработни лица в цялата страна.
Средствата от държавния бюджет за всяка област и видовете плащания за регионалните програми за заетост са определени в Националния план за действие по заетостта през 2019 г. За област Плевен те са в размер на 456 758 лв.
До пети април общинските администрации на територията на област Плевен следва да предоставят в Областна администрация своите предложения за включване в Регионалната програма за заетост. От своя страна до края на април областна администрация трябва да изготви и представи в Министерството на труда и социалната политика за утвърждаване проект на Регионалната програма за заетост за област Плевен.
Всички участници в комисията разполагат с Проект на Методика за оценка и подбор на подадени предложения за включване в Регионалната програма за заетост на област Плевен. При изготвяне на Методиката са спазени всички законови нормативни изисквания, които са изискуеми при работата си по изготвянето, класирането и оценката на Регионалната програма за заетост – 2019 г.
Следващото заседание на Комисията по заетостта ще се проведе на 22 април 2019 г. от 10 часа в Областна администрация – Плевен.
Последно променен на Петък, 29 Март 2019 14:35
 
Успешно приключи проект за постигане на ефективна, трайна заетост и развитие на човешките ресурси в предприятията Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 21 Декември 2018 15:06
 RLChO logo11  RLChO logo21

RLChO preskonferenciaФирма ЕМА ООД в партньорство с Касон ООД - Италия, Спарки ООД - Германия и Сдружение „Развитие на личността и човешките общности” - Плевен, приключва изпълнението на проект BG05M9OP001-4.001-0041 „Европейски модел за устойчива заетост и развитие”, процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетости растеж“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Стойността на безвъзмездната помощ е 189 672.90 лева, от които 180 189.26 лв. европейско финансиране и 9 483.64 лв. национално съфинансиране.
При реализацията на проекта успешно е постигната неговата главна цел. Чрез транснационално сътрудничество и трансфер на добри практики са изучени, адаптирани и въведени съвкупност от социални иновации в ЕМА ООД.
Те се прилагат като комплексен иновативен модел, който способства постигане на устойчива заетост, подобряване качеството на работната сила, работните места, условията на труд, изграждане на капацитет при управлението и развитието на човешките ресурси в дружеството за успешно справяне с предизвикателствата на динамично променящата се социална, икономическа и технологична среда.
Моделът е базиран на новите технологии като средство за комуникация. Чрез осигуреното по проекта обзавеждане и оборудване за видеоконферентна свързаност между офисите на ЕМА ООД в Плевен, София, Варна, Бургас и Пловдив се постига висока степен на ефективност, устойчивост и рентабилност, както и значително намаляване на оперативните разходи в процеса на управление и развитие на човешките ресурси.
В рамките на проекта експерти – служители на ЕМА ООД с помощта на партньорските фирми и организации идентифицираха, адаптираха и обогатиха съществуващ опит в страни от ЕС. Те описаха и наблюдавани на място в рамките на партньорските посещения в Италия, Германия и Австрия общо 14 добри практики. Адаптирани за приложение съобразно индивидуалните нужди на заетите лица и потребностите на работодателя в България са 10 от тях в следните 5 тематични направления:
- наемане и подбор на персонала;
- управление на кариерата;
- управление на компетентностите;
- оценка на изпълнението и възнаграждения на персонала;
- фирмена култура, корпоративна социална отговорност.
Резултатите от проекта са представени на европейско ниво от българските експерти в рамките на международното изложение Fach Pack в Нюрнберг- Германия. През м. ноември 2018 се проведе Заключителна конференция и с резултатите от проекта бяха подробно запознати членовете на Съюза на печатарската индустрия в България.
При разпространение на резултатите е създадена неформална, устойчива мрежа в рамките на ЕС за идентифициране на приоритети, осъществяване на общи дейности, постигане на ефективна, трайна заетост и развитие на човешките ресурси в предприятията. Над 60 фирми и организации са подписали Споразумение за сътрудничество и обмен на информация в тази област.
С успешната реализация на този проект се добавя стойност към прилаганите политики, подходи и практики за управление на човешките ресурси в предприятията.

------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------
Проект  BG05M9OP001-4.001-0041Европейски модел за устойчива заетост и развитие“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Последно променен на Петък, 21 Декември 2018 17:16
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 29
Фейсбук коментари
Сподели статията