Начало Бизнес Услуги
18 Юни 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 18 Юни 2018 18:52
Понеделник, 18 Юни 2018 16:01
Понеделник, 18 Юни 2018 14:27
Понеделник, 18 Юни 2018 12:28
Валути
РЕКЛАМА
Услуги
Автобусни превозвачи от областта поставиха проблемите си пред народни представители Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 18 Юни 2018 16:01
sreshta prevozvachiСреща на членове на Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен с народни представители от 15-и многомандатен избирателен район – Плевен се проведе днес в Заседателната зала на Община Плевен. На поканата се отзоваха народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, присъстваха Палушка Георгиева – председател на УС на Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен, превозвачът Величко Великов, домакини бяха Милен Яков - заместник-кмет с ресор „Финанси и икономика”, който е и временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Плевен, директорът на дирекция „Икономическо развитие” Цеца Овчарова, началникът на отдел „Местно икономическо развитие и защита на потребителите” Наташа Борова.
Сдружението е силно обезпокоено от предстоящата опасност маршрутните разписания по автобусни линии от републиканската транспортна схема от квотата на Община Плевен в скоро време да бъдат закрити. Това са предимно маршрутни разписания на автобусните линии Плевен – София и до други областни градове. Мотивите са, че не отговарят на изискването на чл. 16, ал. 4, т. 2 от Наредба № 2 - за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, за 60 минутни интервали между курсовете по съответното направление.
„За нас проблемът е сериозен. Ако не спазваме разписания ред, се нарушават законови разпоредби и Община Плевен ще търпи санкции. Ако спазваме законовия ред на Наредба № 2, хората ще са недоволни, защото няма да имат гарантиран транспорт, а и фирмите в превозваческия бизнес ще са в критична ситуация”, уточни на срещата г-н Яков. Възможността да останат маршрутните разписания е те да се впишат в точката, която по изключение позволява интервалът между два автобуса в едно направление да е по-малко от 60 минути, но не по-малко от 10 минути. „Транспортната необходимост от тези курсове може да бъде доказана след наблюдения на пътникопотока, но в протоколите ИА „Автомобилна администрация” изисква подписи и от представители на конкурентните фирми. В 90% от маршрутните разписания става дума за една голяма фирма с регистрация в столицата”, уточни Величко Великов, според когото изискването за 60 минути интервал между курсовете по едно направление е лобистки текст и е начин за унищожаване на транспортния бизнес от провинцията. „Няма гаранция, че автобус, пътуващ по линията София-Русе или Варна през Плевен, ще се отбие през града и ще има свободни места за желаещи да пътуват. Ако пък има един или двама пътуващи за Плевен, нерядко автобусите ги стоварват дори извън града, което е недопустимо”, каза още г-н Великов.  
С помощта на депутатите Владислав Николов и Ралица Добрева още тази седмица е организирана среща при ресорния заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев. Според превозвачите в текста на Наредба № 2 трябва да се промени и дефиницията за „направление”. Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен готвят предложения до ИА „Автомобилна администрация” с подкрепата на сдружения и от други области в страната, те настояват за разисквания по проблемите и в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание. 
13 000 души ще пият по-качествена вода в община Долна Митрополия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 08 Юни 2018 09:26
dolna voden cikalНа 7 юни 2018 г. пред сградата на Община Долна Митрополия се проведе официална церемония по откриване на обект „Водопроводна и канализационна мрежи на гр. Долна Митрополия (етап І) и довеждащ колектор към ПСОВ“, по проект BG16M1OP002-1.006-0004 „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия“, договор за БФП № BG16M1OP002-1.006-0004-C01 от 18.01.2017 г.,  който е единственият партньорски в страната. Проектът се осъществява по процедура „Изпълнение на ранни ВиК проекти“ към Специфична цел 1 „Опазване и подобряване състоянието на водните ресурси“  на Приоритетна ос 1 „Води“ в рамките на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския кохезионен фонд.
Домакин на събитието беше Поля Цоновска, кмет на Община Долна Митрополия. Сред гостите бяха Красимир Илиев - началник сектор „Води“ в отдел „Мониторинг”, ГД „ОПОС” на МОСВ, областният управител Мирослав Петров, кметът на община Плевен, Георг Спартански, председателят на ОбС – Плевен, Мартин Митев, инж. Георги Гигов, представител на ДЗЗД „ВиК инженеринг 2014”; инж. Явор Балкански – резидент инженер, представител на Обединение „ВиК мрежи I-ви етап Долна Митрополия 2015г.”, инж. Митко Спасов , управител на „ВиК“ Плевен, общиински съветници.
Лентата за откриването на обекта прерязаха г-жа Цоновска, инж. Георги Гигов и инж. Явор Балкански.
В изпълнение на дейностите по проекта в гр. Долна Митрополия е изградена 23 932 м водопроводна мрежа, а второстепенната канализационна мрежа и главните колектори за битови води са с дължина 22 849 м. Общата дължина на дъждовния колектор е 1 253 м.
Общата стойност на изпълнените СМР е 17 482 813.65 лв. без ДДС, от тях 15 717 049.47 лв. са БФП и 1 765 764.18 лв. собствен принос..
Проект „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия“ е със срок за изпълнение на дейностите 36 месеца и е на стойност 117 150 300,52 лв. с ДДС. От тях: 74 724 890,91 лв. от ЕС, 13 186 745,46 лв. национално финансиране, 4 935 204,57 лв. съфинансиране от Община Плевен и 4 941 408,63 лв. съфинансиране от Община Долна Митрополия.
Около 13 000 жители ще се ползват от по-качествено водоснабдяване, над 111 300 ще бъдат с подобрено пречистване на отпадъчните води, което определя проекта като инвестиция в здравето и качеството на живот на хората от региона.

 
От БДЖ предлагат за съгласуване промени в разписанието на влаковете Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Юни 2018 16:50
bdjВ Община Плевен e постъпил проект за ново разписание на влаковете от „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД - Пътнически център - Горна Оряховица, което ще влезе в сила традиционно от втората неделя на м. декември и е валидно за една година напред. С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински администрации.
С цел по-добрата иформираност на гражданите от Община Плевен разпространяват извлечение от проекта за изменение на разписанието на влаковете за гара Плевен и гара Плевен - Запад. Предложения може да се изпращат до 10 юли 2018 г. на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
bdj novgrafik1bdj novgrafik2


 
БДЖ подарява безплатно пътуване на децата по случай 1 юни Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 30 Май 2018 12:56
bdj-vlak„БДЖПътнически превози” ЕООД и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.
Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-и юни във всички пътнически и бързи влакове (2-ра класа). При условие, че пътуването започва с нощен влак, който заминава преди 24:00 ч. на 1-и юни, безплатното пътуване важи до пристигането на влака в крайната гара на следващия ден.
Възрастта на децата се удостоверява с копие на акт за раждане или друг документ доказващ възрастта, както и с железопътни карти „Дете” и „Учащ”. Запазените места за всички категории влакове и спалните места се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.
Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД поздравява своите най-малки пътници с предстоящия празник – Международния ден на детето, и им пожелава щастливо детство, усмивки и весели игри през лятната ваканция!

 
Стефан Милев: Правим всичко възможно ремонтите в детските заведения да приключат до 15 септември Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 04 Юни 2018 17:06
dg shturche1Поетапното затваряне на детски заведения поради извършване на основни ремонти в рамките на проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” ще продължи с втората група заведения до края на месец юни. Това обяви заместник-кметът с ресор „Европроекти и хуманитарни дейности” Стефан Милев. Първите три детски заведения в списъка за рехабилитация - „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, се очаква да бъдат готови до средата на месец юли. „Имаме уверение за това както от изпълнителите, така и от строителния надзор, и от инвеститорския контрол на Общината. За втората група детски заведения - градините „Ралица”, „Щурче”, „Калина”, детска ясла „Гергана” и НУ „Христо Ботев”, се очаква дейностите да започнат към 20 юни. Тази седмица ще проведем среща с фирмите изпълнителки и ще се постараем да стигнем до споразумение с тях ремонтите да приключат не както е в предварително заложения краен срок 10 октомври, а до 15 септември. Желанието ни е за първия учебен ден да бъдат приключени всички строително-монтажни дейности и да приемем децата в обновена учебна среда. Задачата е амбициозна, но мислим, че ще се справим”, подчерта г-н Милев.
Той уточни, че системата за разпределение на децата от излизащите в ремонт градини в работещите ще е същата както досега, задачата е улеснена от факта, че започва периодът на летните отпуски и голяма част от родителите не ползват услугите на детските заведения. В момента се проучва колко от приблизително 400-те деца от подлежащите на ремонт градини ще ги посещават през летния сезон, за да се изготви график, съобразен с желанието на родителите и възможностите на другите градини за сборни групи. „Навсякъде, където има сборни групи, ще се стремим децата да са в оптималния брой от 30, а там, където се налага да са повече, имаме идеи при тях да влиза още един педагог, за да се осигури нормален учебен процес и родителите да са спокойни. А за да няма ремонт на ремонта и да бъдат избегнати лоши практики от миналото, контролът е завишен и по отношение на строителните дейности, и по отношение на озеленяване, хоризонтална и вертикална маркировка. В момента нямаме притеснения относно качеството и сроковете на извършващите се ремонти”, беше категоричен г-н Милев.
Той допълни, че за да се гарантира качествено изпълнение на дейностите и поради голямата натовареност на екипа по проекта, ремонтът на ОУ „Климент Охридски” ще бъде направен през лятото на следващата 2019 г.
Договорът за изпълнение на проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” е за БФП на стойност 10 223 215,88 лева. Проектът предвижда интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изпълнение на дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура, разположени на територията на две от зоните за въздействие от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Плевен - социалната и публичната зона.

 

 
Токът и парното пак поскъпват Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 31 Май 2018 14:21
elektroprovodiТокът и топлоенергията се очаква да поскъпнат от 1 юли. Цената на електроенергията за бита ще скочи с 1,89%, стана ясно след проведено обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране. Повишаването на крайната цена е в пъти по-ниска от поисканата от трите електроразпределителни дружества.
За абонатите на ЧЕЗ увеличението ще е с 1,7%, за тези на ЕВН – 1,8%, а за клиентите на "Енерго Про" с 2,6%. "ЧЕЗ Електро България" направи предложение за увеличаване на нощната тарифа с 51% за киловатчас и на дневната - с 5%.
От ЕВН поискаха увеличение на дневната тарифа с 6.19%, а на нощната с 21.6%. "Енерго–про” поска 1.69% за дневната тарифа и 2.95% за нощната. Според внесените искания на топлофикациите в Комисията за енергийно и водно регулиране най-голямо поскъпване е поискала бургаската топлофикация – 9,06%, Топлофикация Плевен – 6,12%, Топлофикация Перник иска – 4,16%, а тези в Русе и Сливен – над 3%. За София предлаганото поскъпване е с около 1,5%.
За Пловдив може да поевтинее топлоенергията.
Ако цената на газа поскъпне с над 5 процента, от юли със сигурност ще поскъпне както цената на тока, така и на парното и топлата вода. Окончателните цени ще станат ясни в края на юни.

 
В края на юни пристигат още 7 нови тролейбуса, временно абонаментни карти ще се продават в старото депо Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 22 Май 2018 17:52
trolej Pleven stikerВ края на месец юни тази година в Плевен ще пристигнат първите 7 от новите 14 тролейбуса по проект „Развитие на интегриран градски транспорт - гр. Плевен”.
В края на юли ще пристигнат още 7 тролейбуса, така че от август вече всички 14 нови машини ще са в движение. От старите тролейбуси ще останат само 6 – един ще е учебен, един се окомплектова в момента в оригинален вид и ще бъде музеен експонат, останалите ще се съхраняват за резервни части. Най-новите машини ще изглеждат като закупените през предходния период 40, но разликата е, че ще имат възможност да се движат не на дизел, а ще са с акумулаторни батерии. Автономното им придвижване ще е на разстояние до 5 км, а част от произвежданата при движение енергия ще зарежда батериите периодично.
Във връзка със строителни работи за изграждане на Контролен център и Билетен център за внедряване на електронната система за таксуване, от 15 юни кампанията по продажба на абонаментни карти ще се осъществява в старото тролейбусно депо - между Кооперативния пазар и Панорама мол, а не в сегашния билетен център на ул. „Дойран”, съобщи управителят на дружеството Ангел Несторов. 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 116
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Петък, 15 Юни 2018 10:55
Сряда, 13 Юни 2018 11:41
Събота, 16 Юни 2018 10:29
Сряда, 13 Юни 2018 11:05
Събота, 16 Юни 2018 10:33
Сряда, 13 Юни 2018 11:00
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти